Reflexzonetherapie

Is een natuurlijke geneeswijze, die er van uit gaat dat er op handen, voeten en oren zones liggen, welke corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam.

Door deze zones op een speciale manier te masseren, wordt de doorbloeding op de corresponderende plaatsen verbeterd. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en er ontstaat een betere energie doorstroming, waardoor klachten worden verholpen of verlicht.  Daarnaast gaat er een zeer ontspannende werking van deze behandeling uit, waardoor zowel de lichamelijke als geestelijke rust wordt bevorderd.

Bij specifieke klachten bewijst de reflexzonetherapie haar waarde. In een behandeltraject met gerichte massages worden de genezingsprocessen in het lichaam gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, rugklachten, slaapproblemen, spijsverteringsklachten of hormonale klachten, zoals bij menstruatie en in de overgang.

Ook tijdens heel zware perioden in het leven, zoals bij burn-out, depressie of gedurende de laatste levensfase, biedt reflexzonetherapie een waardevolle ondersteuning.

Behandeling:

Het eerste consult, dat één tot anderhalf uur duurt, bestaat uit een vraaggesprek, voetonderzoek en het maken van een behandelplan, dat samen met u wordt besproken.

Vervolg consulten zijn er van één tot anderhalf uur. Het aantal behandelingen en de duur daarvan is

afhankelijk van de aard van de klachten.