Ayurvedische massage

De enorme drukte in onze westerse maatschappij zorgt voor veel stress bij mensen, waardoor allerlei klachten op lichamelijk en geestelijk gebied ontstaan.

Ayurvedische massages zijn bijzonder geschikt om de mens weer te laten ontspannen. Deze ontspanning zorgt voor een heilzame en balancerende werking op lichaam en geest.

*Abhyanga: Ook wel liefhebbende handen genoemd, is een heerlijk diep ontspannende massage, die met lange zachte of soms met wat stevigere strijkbewegingen van top tot teen gegeven wordt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van warme handdoeken en warme etherische oliën, dit geeft een heilzaam, ontspannend en reinigend effect. Spanningen en afvalstoffen van zowel lichaam als geest kunnen hierdoor gemakkelijker afvloeien. Deze massage is bij uitstek geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen en stofwisselingsproblemen.

*Garshan: is een massage die vooraf gaat aan een verkorte abhyanga en wordt uit gevoerd met zijden handschoenen. Deze massage is speciaal bedoeld ter bevordering van gewichtsverlies en het tegengaan van cellulitis.

*Vishesh: Dit is een dieptemassage, die eerst vooraf gegaan wordt door een verkorte abhyanga. Deze bloedcirculatie bevorderende en reinigende massage werkt goed tegen stijfheid van de spieren, zal vermoeidheid laten verdwijnen en je een energieke opgewekte uitstraling geven.

*Ghandarva Veda: Na elke ayurvedische massage, wordt tijdens het naliggen speciale Indiase muziek, de Ghandarva Veda muziek gedraaid, ter bevordering van diepe ontspanning, balans en innerlijke rust.